Solpaneler

ET-SunPower/ET-SunFlex er særligt velegnet til campingvogne, som er forsynet med mover. Når du kører campingvognen til bilen, bruger du strøm fra batteriet, men har du monteret solpanel(er), kan du trygt køre på ferie, for når du når frem til campingpladsen, har solpanet ladet batteriet op igen. Medens du camperer, sørger solpanelerne for at lade dit batteri i dagtimerne, så du har strøm om aftenen.

ET-SunPower

ET-SunPower

ET-SunPower er en ny type solcelle baseret på Thin Film (Amorphous Silicon) teknologien, som udmærker sig ved at have flere fordele end de tidligere kendte teknologier.

Thin Film solpaneler er ikke bygget op af flere separate solceller, men er én stor lysfølsom plade, og der kan derfor ikke forekomme brud mellem solcellerne, som det kan ske på de sammensatte solpaneler. Samtidig er Thin Film moduler mere lysfølsomme og yder derfor energi selv i gråvejr. De har under det halve energitab, når solen opvarmer panelet - og de er billigere!

ET-SunPower er udviklet til montering på campingvognens tag (limes).

Solpanelet forbindes til en kontrolboks - ET-SunCharger eller ET-SunGuard, der forbindes til batteriet. Så sørger solpanel og kontrolboks for, at batteriet hele tiden bliver opladet. Batteriet får derved en bedre levetid - og du behøver ikke hele tiden tilslutte batteriladeren for at oplade batteriet.

  • P = 15 Watt
  • Størrelse: L 97 cm x B 34,5 cm x D 2 cm
  • Vægt: 4,1 kg

BEMÆRK - Ved vandret montering skal der forsegles med silikone for at undgå frostskader. Se mere under Produkt INFO - Artikler om produkter - Grøn energi - ET-Sunpower HUSK / ADVARSEL

ET-SunFlex

ET-SunFlex

ET-SunFlex er et fleksibelt (bøjeligt) 50Watt polycrystalline solpanel.

Panelet er kun 2,5 mm tykt, og vægten er reduceret til kun 1.500 g. Den reducerede tykkelse og vægt er opnået ved at udskifte bag-glaspladen med en 0,5 mm aluminium plade, hvorpå selve solcellerne er monteret. Front-glaspladen er udskiftet med en 2 mm PVC film, der forsegler hele panelet og samtidig gør det haglsikkert.

Selve solcellerne er forbundet med aluminium jumper, der kan give sig, når panelet bøjes/bukkes. Panelet kan max bøjes/bukkes 5 cm fra center til yderkanten i længderetningen.

ET-SunFlex kan limes direkte på taget af campingvognen og kan bøjes, så det følger tagets form.

Tekniske data:

  • Størrelse; 850 mm (L) x 500 mm (B) x 2,5 mm (H)
  • Vægt: 1,5 kg
  • P = 50 Watt
  • Vmp = 18
  • Voc = 21V
  • Imp = 2,78A
  • Esc = 3Amp

Kontrolbokse til solpaneler

ET-1230 SunGuard

kontrolboks til solpanel, ET-1230

ET-1230 / SunGuard er "storebroderen" til ET-SunCharger. Den har LCD-display, hvor brugeren kan se, hvor meget strøm, solpanet/solpanelerne yder, hvad status er på batterispændingen, og hvor stort forbruget er på batteriet (kræver dog, at al forbrug går over batteriet).

ET-1230 kan trække 10 ET-SunFlex eller 25 ET-SunPower og har udgang til forbrug på hele 30 Amp, så du kan lade hele campingvognens 12V forbrug gå over ET-1230 (og følge det på display - se ovenfor).

Begge kontrolbokse har spændingsvagt, så når batteriet kommer ned på 10,5VDC, afbryder ET-1230/ET-SunCharger forbruget, så man ikke tapper batteriet.

Det anbefales at skifte nogle af pærerne i campingvognens mest brugte lamper ud til lavenergipærer (se LED lavenergipærer)

ET-C1210

ET-C1210- batterilader til solpanel ET-SunFlex og ET-SunPower

 

 

ET-C1210 er en 10Amp kontrolboks til solpaneler med batteristatus udlæsning( under 25 % opladet, 25-75 % opladet, og over 75 % opladet).

 

Kontrolboksen har indbygget temperaturkompensation for batteriladning ved lave temperaturer og kan bruges til både AGM og GEL batterier.

 

ET-C1210 kan tilsluttes 4 stk ET-SunPower eller 3 stk. ET-SunFlex.

ET-SunCharger

ET-SunCharger

 

 

 

 

 

 

ET-SunCharger er en lille enkel kontrolboks, der kan trække op til 6 ET-SunPower paneler eller 2 ET-SunFlex.